Red levens in noodsituaties. Hoe sneller je een AED inzet bij een hartstilstand, hoe groter de overlevingskans.

Wat is een AED?

Een AED is een Automatische Externe Defibrillator. Dit is een heel slim apparaat welke het hartritme weer kan herstellen in geval van een hartstilstand.
Bij een hartstilstand staat het hart meestal niet helemaal stil maar worden de hartkamers heel snel en chaotisch geprikkeld waardoor deze niet meer samentrekken (ventrikelfibrilleren).

Zoals u waarschijnlijk al verwacht is de actie die de AED uitvoert het defibrilleren waarbij deze het hart eigenlijk reset. Er zijn veel soorten AED’s te koop maar het basisprincipe van elke AED is hetzelfde. Wel maakt men onderscheid in Volautomatische en semiautomatische AED’s. Het verschil zit in het feit of de gebruiker zelf de schok toedient door middel van het indrukken van een knop of dat de AED zelf een schok toedient. Er zijn zo’n 100.000 AED apparaten in Nederland en dit moeten er veel meer worden omdat de snelheid van het inzetten van een AED naast CPR de kans op overleven kan vergroten.

Waarom moet ik jaarlijks onderhoud laten uitvoeren?

Jaarlijks onderhoud van de AED is de optimale manier om ervoor te zorgen dat de AED correct werkt wanneer er gebruik van moet worden gemaakt. Het niet onderhouden van uw AED zorgt voor schijnveiligheid wat natuurlijk niet wenselijk is.
Bij het jaarlijks onderhoud controleren wij de functionaliteit van de AED en beoordelen wij of eventueel batterijen en elektroden moeten worden vervangen. Wij kunnen u volledig ontzorgen omdat wij ook de onderdelen kunnen leveren en installeren.

Kan ik een AED ook zelf controleren?

Wanneer u de veiligheidsinstructies in acht neemt en zorgt voor gedegen kennis van het fabricaat en de leveranciersvoorschriften zou dit mogelijk zijn, maar wenselijk is het natuurlijk niet. Onze monteurs beschikken over de laatste richtlijnen van de fabrikanten van de AED’s en voeren het onderhoud dan ook uit volgens die richtlijnen zodat u weet dat het goed geregeld is.

Jaarlijkse inspectie

Bij de jaarlijkse inspectie van uw veiligheidsmiddelen zijn de volgende zaken staandaard inbegrepen:

 • Het maken van een afspraak voor de controle
 • Het in beheer houden van de maximale inspectietermijn zodat uw keuring nooit verloopt
 • Parkeerkosten en monteursuren tijdens de inspectie
 • Verzegelingen, controlestickers en de bijbehorende rapportages van veiligheidsmiddelen

Bel mij terug

  Wat kunnen wij voor je verzorgen?

  Wij profileren ons als totaalpartner als het gaat om (brand)veiligheid. Zo kunt u bij ons terecht voor de inspectie-, onderhoud-, reparatie- en levering van;

  • Brandblussers en brandslanghaspels (merk onafhankelijk)
  • Noodverlichting
  • Droge blusleidingen
  • EHBO – materialen
  • AED’s
  • Overige aanverwante veiligheidsartikelen